Cele mai bune carduri SD in 2022 pentru aparatul tau foto

Razvan

Dacă nu folosiți cele mai bune carduri SD pentru aparatul vostru foto s-ar putea ca să nu fiți întotdeauna satisfăcuți de fotografiile pe care le faceți. Cu atâtea branduri, multe opțiuni ale vitezelor, capacitate și compatibilitate, la fel foarte multe prețuri, e posibil ca de cele mai multe ori să nu știți ce să alegeți. În articolul de astăzi încerc să vă dau câteva sfaturi ce să aveți în vedere atunci când vă uitați după un card de memorie, dar și câteva variante de carduri SD de luat în calcul în 2022.

carduri sd

În momentul în care sunteți în căutarea unui card de memorie SD trebuie să aveți în vedere câteva aspecte și anume: capacitate, viteză, tip card, durabilitate și pentru ce îl folosiți, foto sau video.

Capacitate

Când vorbim de capacitatea unui card de memorie ne gândit la cât spațiu de stocare în gigabytes sau terabytes are. Este important să cunoașteți compatibiliatea cu aparatul vostru foto, care este memoria maximă o suportă. Fiindcă există aparate care nu funcționează cu carduri mai mari de 32GB. Cu cât capacitatea unui card este mai mare, cu atât este mai mare și prețul. Dacă fotografiați la rezoluții mari sau filmați 4k/8k atunci cu siguranță trebuie să vă uitați după un card cu memorie mare, cel puțin 64GB.

Viteza

Pe lângă capacitate, viteza de citire și scriere a unui card este foarte importantă. De aceasta depinde stocarea fotografiilor sau video-urilor, dar și transferul între dispozitive. Viteza de scriere/citire apare scrisă întotdeuna pe cardurile SD, dar de cele mai multe ori acestea sunt umflate de producător. În realitate aceste sunt mai mici.

Tipul de card

Există 3 mari tipuri de carduri SD: carduri SD, SDHC (capacitate mai mare) și SDXC (memorie extinsă). Cardurile SD au de obicei între 128MB și 2GB capacitate de stocare, SDHC au între 4GB și 32GB, iar cele SDXC sunt între 64GB și până la 2TB.

Durabilitate

Cardurile de memorie sunt defapt memorie flash, ceea ce înseamnă că nu au componente ce se mișcă, ele se bazează pe cipuri electronice pentru a stoca date. Un card de memorie se poate strica din cauza apei, focului sau a unui șoc fizic. Unele companii produc carduri de memorie care rezistă foarte bine la temperaturi extreme.

Fotografie sau video

Majoritatea cardurile din prezent sunt catalogate ca fiind UHS-I sau UHS-II. Primele de obicei sunt mai lente, dar relativ ieftine și sunt utile pentru majoritatea fotografiilor, iar cele UHS-II sunt mai rapide, dar și mai scumpe și sunt potrivite pentru care înregistrează video, în special 4K.


Acum că aveți în minte informațiile de mai sus o să dau câteva carduri SD pe care să le luați în cosiderare în 2022 pentru aparatul vostru foto.

SanDisk Extreme PRO SDXC UHS-I

sandisk extreme pro sdxc uhs i

Cel mai bun card la momentul actual, bun la toate, pentru fotografiere RAW, dar și pentru video 4k. Îl găsiți la capacități de până la 512GB. Are viteze bune, până la 90MB/s citire și până la 170MB/s la scriere. Dacă sunteți cu adevărat pasionat de fotografie atunci acest card este potrivit pentru oricare dintre voi și foarte bun pentru începători.

Lexar Professional Class 10 UHS-II 2000x

card memorie lexar professional 2000x

Acest card Lexar o să îl găsiți atât în variantă SDHC, cât și SDXC. Capacitatea maximă este 128GB, iar vitezele lui de scriere și citire sunt impresionante. 300MB/s viteza la citire și 260MB/s viteza de scriere. Este potrivit pentru fotografie, dar și pentru video 4k. Prețul lui este puțin mai mare ca celelalte prezentate, dar un card de memorie foarte fiabil.

SanDisk Expreme PRO SD UHS-II

card memorie sandisk xtreme pro

Acest model de SanDisk este extraordinar de rapid, îl găsiți sub varianta SDXC și are capacitatea maximă de 128GB. Vitezele de scriere/citire sunt asemenătoare cu ale cardului Lexar de mai sus. Datorită vitezelor este un card de luat în calcul dacă filmați mult 4K. Este puțin mai scump decât varianta UHS-I, dar aici viteza primează.

Lexar Professional 633X SDHC/SDXC UHS-I

carduri sd memorie lexar 633x

Lexar 633x este unul dintre cele mai bune carduri pentru filmare Full HD. Îl găsiți în variante SDHC sau SDXC, cu memorie de stocare de până la 1TB. Are un preț mai mare decât un card de buget. În cazul acestui card trebuie să vă gândiți dacă doriți un spațiu de stocare foarte mare sau viteză. Vitezele acestui card nu sunt dintre cele mai performante.

SanDisk Extreme SD UHS-I

carduri sd memorie sandisk extreme

SanDisk Extreme SD este un card de memorie de buget foarte bun. Îl găsiți în varianta SDHC iar capacitatea maximă este de 256GB. Este protivit pentru fotografie, iar vitezele lui de scriere/citire nu sunt dintre cele mai bune. Este un card bun de luat în considerare pentru începători și cei care nu au un buget mare.

0 Comments

Leave a Comment

error: Copyright protected!