Cele mai bune camere foto pentru incepatori in 2020

Razvan

Având în vedere situația în care ne află acum și toți trebuie să stăm în casă, probabil că sunteți în căutarea unui nou hobby. Dacă vă place fotografia, dar nu ați reușit până acum să experimentați acum e un moment bun să începeți. Pentru asta aveți nevoie de o cameră foto. O să vin în ajutorul vostru cu câteva camere foto pe care le consider cele mai bune pentru începători. Și fiind 2020, aveți de unde să alegeți și la prețuri bune.

Mai jos vă fac o listă cu cele mai bune camere pentru începători în 2020, care include și DSLR-uri, dar și Mirrorless-uri. Și nu trebuie să dați o grămadă de bani pe ele.

SONY a6000

sony a6000 incepatori

Sony a6000 este una dintre cele mai bune camere pentru începători, dacă nu cea mai bună. Deși Sony a6000 este deja pe piață de 6 ani, este unul din cele mai bune DSLR-uri. Este mic și compact, are ecran rabatabil și vine cu viewfinder electronic. Senzorul este 24.3 MP și se poate folosi cu o gramadă de obiective Sony. Singurul lucru care îi lipsește este filmarea 4K.

Lucrul cel mai important este că prețul lui Sony a6000 este unul foarte accesibil. Puteți verifica aici prețurile – .

CANON SL3

canon sl3 incepatori

Dacă aveți deja un aparat foto, dar vreți să experimentați și pe parte de video atunci Canon SL3 este cel mai bun DSLR pentru început. Este primul DSLR ieftin care filmează 4K. Pe lângă asta, cu ajutorul mufei de 3.5mm pentru microfon puteți capta un sunet cât mai curat.

Senzorul foto este de 24MP, ecranul este complet rabatabil și camera este foarte compactă având doar 449 grame. Bateria este una impresionantă. Are range foto de până la 1500 fotografii.

Puteți verifica prețul pentru pachet Body + obiectiv –

NIKON D5600

nikon d5600 camera foto

Nikon D5600 este cel mai bun DSLR pentru fotografie pentru începători. Este aparatul pe care poți învăța fotografia cel mai bine înainte de a trece la un aparat profesional. Vine cu un sistem avansat de autofocus și se descurcă foarte bine în lumină slabă.

Nu filmează 4K, poate înregistra video doar Full HD și beneficiază de un ecran rabatabil de 3.2″ foarte bun.

Prețul pentru body + obiectiv îl puteți verifica aici –

NIKON Z50

camera nikon z50

Nikon Z50 este cel mai bun entry-level mirrorless. Chiar Nikon specifica că l-a creat pentru persoanele care nu se consideră fotografi.

Dar, este un aparat foto foarte bun, filmează 4K și în burst mode poate fotografia cu 11fps. De asemenea nu-i lipsește ecranul rabatabil și multe alte funcții demne de 2020.

Nikon Z50 este un mirrorless nou apărut și din lista prezentată este și cel mai scump.

Puteți urmări ofertele din 2 magazine aici – sau


Asta a fost lista mea cu cele mai bune camere pentru începători 2020. Dacă aveți și alte sugestii vă rog să le scrieți în comentarii. Dacă aveți întrebări despre alte camere, la fel în comentarii mă puteți întreba.

3 Comments

Leave a Comment

 • Marian
  7 May, 2020 at 11:46

  Salut, eu am început cu un Nikon D7200, obiectiv de kit, după un an de utilizare, as vrea sa trec pe un obiectiv wide. Îmi poți recomanda ceva pentru acest model? Mulțumesc.

  • Razvan
   8 May, 2020 at 22:16

   Salut Marian. Aparatul pe care și eu îl folosesc acum este tot un Nikon D7200. Pot sa-ti recomand doua dintre obiectivele pe care eu le folosesc pentru fotografia de peisaj. Am doua obiective de la Sigma, unul 10-20mm si un al doilea 17-70mm. In ultima perioada cel mai mult am folosit 17-70 pentru ca am plaja mai mare de focale si in teren pot sa ma mai joc cu compozitia. Sigma 10-20mm este un ultrawide deja, dar foarte bun si el. Iti recomand totusi alegerea unui 17-70mm sau 17-50mm F2.8. Astfel vei avea acoperite mai multe plaje focale si fiind F2.8 il poti folosi si la portrete.

error: Copyright protected!