Crikvenica. Jurnal foto de calatorie in Croatia 2019

Razvan

Sfârșitul lunii iunie m-a prins în Croația, mai exact în orașul Crikvenica. Orașul este situat pe coasta Adriaticii, lângă Rijeka și este cea mai mare așezare din zona Vinodol. Crikvenica este un oraș mic, la ultimul recensământ având puțin peste 11 mii de locuitori.

Crikvenica s-a dezvoltat foarte mult prin secolul 19 când a devenit foarte popular pentru mulți turiști care încet, încet i-au schimbat istoria. Pe parcursul a 16 ani, orașul s-a dezvoltat foarte mult astfel devenind o stațiune foarte importantă.

crikvenica

Detalii traseu Romania – Croatia

Am pornit din România către Croația cu mașina și vă pot spune că a fost super mișto. A meritat fiecare kilometru. Am făcut până în Crikvenica aproximativ 1025 de km. Am ales să ies din țară pe la Oradea, după care am continuat numai pe autostrăzi din Ungaria si până în Croația. Traseul pe care vi-l recomand după ce ieșiți din țară este: M35 — M3 — M0 — M7. Nu mergeți pe naționale prin Ungaria că e foarte aglomerat.

TIP: Pe autostrăzile din Ungaria aveți nevoie de vignetă. Eu mi-am făcut pe 10 zile și a fost undeva la 13 euro și ceva. Să o cumpărați înainte de a ieși din țară că e mai ieftină.

Din Ungaria de pe M7 veți trece direct în Croatia. De aici am mers numai pe autostradă până în Crikvenica. La sfârșit se coboară din munți direct la mare, într-un peisaj superb. Prin Croatia veți avea parte de niște peisaje montane super faine și veți trece prin foarte multe tuneluri.

TIP: Pe autostrăzile din Croația se plătește taxa pe fiecare bucată parcursă. Eu până la destinație am plătit 2 porțiuni și a fost în jur de 70 de lei. Autostrăzile sunt foarte bune. De menționat să mergeți la limitele impuse, amenzile sunt mari.

Crikvenica, jurnal foto si cazare

O să încep direct cu cazarea pe care am avut-o eu în oraș. Am închiriat un apartament pentru 3 persoane, pe 7 nopți și am plătit sub 1900 lei. Îl gășiți pe Booking cu numele Apartment Ani 10. Apartamentul a fost super ok, foarte curat, cu aer condiționat, utilat cu ce trebuie și aproape de plajă. Dacă mergeți în zonă, vi-l recomand. Aproape de locație, la 10 minute de mers pe jos găsiți un LIDL și mall-ul Duga.

hotel crikvenica

Trebuie să știți că în Croația predomină plajele cu pietre (să nu vă lipsească papucii de apă), dar găsiți și plaje cu nisip. Unde am stat eu am găsit și unele și altele. Plajele sunt curate, găsiți zone cu umbră și zone amenajate cu șezlonguri. Două șezlonguri cu umbrelă în sezon costă 100 kuna/zi, aproximativ 64 lei. Legat de prețuri, Croatia este scumpă la toate categoriile.

De-a lungul sejurului am suprins apusul în căteva zile. Am fotografiat orașul seara și dimineața am ridicat drona deasupra plajelor și a porturilor. Mai jos aveți imagini. Dacă vreți să vedeți și un video filmat cu drona vă recomand să vizitați galeria video.

apus crikvenica croatia
croatia
apus port crikvenica
crivenika croatia
turn biserica
plaja crikvenica
umbrelute plaja
croatia

0 Comments

Leave a Comment

error: Copyright protected!