Pietrele Albe, traseu pe creastă aproape de Cluj

Razvan

Așa cum v-am obișnuit până acum, vă prezint un nou traseu foarte mișto aproape de Cluj. Pietrele Albe sunt niște stânci spectaculoase din masivul Vlădeasa, munții Apuseni. Un alt punct de reper în apropiere și foarte cunoscut este cascada Vălul Miresei.

Cum se ajunge la Pietrele Albe?

Din Cluj setăm ca punct de destinație Cascada Vălul Miresei. De aici va fi și punctul de pornire pe traseul către Pietrele Albe. Vă recomand ca drumul către cascadă să îl faceți prin Mănăstireni ca să nu mai mergeți până la Huedin. Drumul este foarte bun și o să vă bucurați și de niște peisaje faine. În zona cascadei mașina o puteți parca înainte să înceapă drumul forestier. De aici se merge pe jos către cascadă și apoi mai departe pe traseul către Pietrele Albe.

pietrele albe traseu

De la cascada Vălul Miresei se pornește pe traseul punct albastru și se merge aproximativ 1 oră până la intersecția de unde începe urcarea către Pietrele Albe. Traseul poate fi făcut sub formă de circuit, iar marcajul de urmărit este punct galben. Ca dificultate traseul este unul mediu, părțile mai grele fiind o porțiune cu pietre la urcare și coborârea prin pădure (dacă optați pentru cricuitul complet) Dacă doriți o variantă mai ușoară de urcare puteți opta să urcați pe marcajul triunghi galben (pe harta eu l-am desenat cu linia albastră).

Dacă foloșiți aplicația Munții Noștri puteți urmări traseul Valea Seacă – Pietrele Albe.

pietrele albe

Eu am urcat urmând marcajul punct galben și la coborâre am ales să nu fac tot circuitul ci să mă întorc și să cobor pe triunghi galben.

Ca timp de parcurgere a traseului durează cam așa:

 • 1 oră de la cascadă până la punctul de intrare pe traseul Pietrele Albe
 • aproximativ 1:30 – 2 ore cu pauze urcarea pănă sus la pietre
 • parcurgerea întregului circuit aproximativ 3-4 ore

Traseul care merge pe creasta Pietrelor Albe este spectaculos și vă recomand să-l parcurgeți tot. O să aveți parte la tot pasul de senzații tari. Asta dacă vă place să mergeți pe marginea crestelor, cum ador eu să fac. Puteți vedea și în filmulețul de mai jos despre ce vorbesc.

Vreau să vă menționez înainte să-mi spuneți că am mers foarte aproape de margine, că totul a fost filmat în maximă siguranță și se putea merge liniștit pe unde am călcat eu. E filmat cu camera wide și din cauza asta pare că eram foarte aproape de margini. Pe această cale vreau să vă spun să nu vă aventurați prin locuri care nu sunt sigure și niciodată să nu apropiați foarte tare de margini, decât dacă este posibil și sunteți siguri pe voi. Fiecare dintre voi vă cunoașteți limitele.

Mai jos vă mai las câteva poze făcute pe traseu. Am și un video filmat cu drona în zona Pietrele Albe de anul trecut pe care-l puteți vedea în galeria video.

2 Comments

Leave a Comment

 • Phil
  12 April, 2024 at 14:57

  I didn’t find the ridge walk when I went there in March, but looking at your video maybe that was a good thing as it was 0 degrees temperature on the day. Great video !

  • Razvan
   16 April, 2024 at 12:23

   Thank you. It`s a beautiful trail to make. Maybe you can try it again now as the wheather is more beautiful.

error: Copyright protected!