Traseu Cetatea Trascaului – Coltesti

Razvan

Am reluat traseele din apropierea Clujului și am vizitat Cetatea Trascaului din Colțești. Sunt sigur că cunoașteți zona Rimetea și Colțești, fiind două sate secuiești foarte cunoscute.

Cetatea Trascaului sau Cetatea Colțești cum mai este cunoscută a fost construită în jurul anilor 1296 de voievodul Thorotzkay. Este situată în satul Colțești și la aproximativ 5 km de satul Rimetea. A fost construită ca cetate locuibilă dar și ca refugiu. A rezistat până în anul 1703 când a fost distrusă de trupele imperiale austriece.

Astăzi se mai pot vizita ruinele care au mai rămas și anume câteva ziduri, incinta ei, dar și turnurile laterale.

cetatea coltesti

Cum se ajunge la Cetatea Trascaului ?

Cu plecare din Cluj, vă recomand să urmăriți traseul către Colțești prin Luna de Sus – Savădisla – Iara – Buru. Din Cluj se ajunge în Colțești cam în 1 oră și 15 minute. Traseul către Cetatea Trascaului pornește exact din centru satului de la biserica reformată. Marcajul de urmat este triunghi albastru. Este un traseu foarte ușor si se ajunge la cetate în 30-40 minute. Totul depinde de cum vă mișcați. Dacă aveți mașină 4×4 se poate ajunge cu ea chiar pănâ lângă cetate, dar atunci nu vă mai bucurați de plimbarea prin natură.

Mai există și o a doua variantă de a ajunge la cetate și anume de pe drumul unde începe traseul către Cheile Siloșului. L-am desenat pe harta de mai jos cu dunga roșie. Este și traseul pe care eu l-am urmat. După ce intrați pe drum, dupa primele case este și un loc pe partea dreaptă unde puteți parca mașina.

traseu cetatea trascaului

Pe aplicația Munții Noștri urmăriți traseul Colțești – Cetatea Trascaului. În zonă mai puteți vizita și conacul Colțești unde puteți să încercați niște praparate foarte bune.

Mai jos puteți urmări un video făcut cu Mavic Air 2 si DJI Pocket 2.

Din această tură către cetate nu lipsesc nici fotografiile.

cetatea trascaului
cetate foto drona
cetate coltesti foto drona

3 Comments

Leave a Comment

error: Copyright protected!