Stufarisul de la Sic la început de primăvară

Razvan

Stufarisul de la Sic este o rezervație naturală și este a doua cea mai mare întindere de stuf din Romănia, după Delta Dunării. Zona cu stuf are o suprafață de 220 hectare, iar rezervația are suprafața totală de 505 hectare. Adăpostește numeroase specii de păsări, reptile și amfibieni, dar și 42 specii de plante.

Cum se ajunge la Stufarisul de la Sic ?

Stufarisul de la Sic se află în comuna cu același nume și se află la aproximativ 50 km de Cluj Napoca. Ca și variante de acces aveți două variante :

1. Cluj-Napoca – Apahida – Juc Herghelie – Jucu – Vișea – Coasta – Stufărișurile de la Sic (40 km)

2. Cluj-Napoca – Apahida – Răscruci – Iclod – Gherla – Lacul Știucilor, Săcălaia – Sic (59 km)

Până nu demult, varianta 2 era cea mai bună din cauza drumului foarte rău pe prima variantă. Pot să vă spun că drumul de pe prima variantă a fost refăcut și este foarte bun. Eu am fost în urmă cu o săptămână și a fost perfect.

Acum având drona, m-am gândit la un loc aproape de Cluj unde să merg să trag câteva cadre video. M-am gândit direct la stufarisul de la Sic. Am mai fost și știam ce aș putea să filmez. Am plecat din Cluj, vremea era bună, dar când am ajuns acolo a început să ploaie. Primul gând a fost că am batut drumul degeaba. Dar am zis să mai stau puțin și să aștept. Și bine am făcut. Ploaia s-a oprit după aproximativ 15 minute și a ieșit soarele.

Mi-am luat drona și aparatul și am luat-o la pas pe podețul de lemn care străbate toată zona de stuf. De-a lungul lui găsiți două foișoare dar și un turn de obervare.

turn observare stufaris sic

Filmată de sus, zona pare imensă, dar și foarte spectaculoasă. Și este doar început de primăvară și totul este uscat încă. Abia aștept să se înverzească totul. Aveți mai jos un video cu stufarisul de la sic la început de primăvară filmat cu drona.

Vântul bătea destul de tare, dar drona s-a comportat bine și am reușit să filmez ce mi-am propus. Am surprins și o imagine interesantă cu drona, în care stuful e modelat de vânt. Aveți și câteva cadre făcute cu aparatul Nikon D7200 și obiectiv Sigma 17-70mm.

stufarisul de la sic
podet stufarisul de la sic
planta stuf sic

1 Comments

Leave a Comment

error: Copyright protected!