Valea Drăganului și al său baraj

Razvan

Barajul de pe Valea Drăganului este un loc foarte vizitat de turiști din toate colțurile țării. Și spun asta pentru că de fiecare dată când am fost am văzut trecând și oprind mașini din foarte multe județe ale țării. Și este vizitat pe bună dreptate, locul este înconjurat de munți, iar principala atracție, barajul este cu adevărat impresionant.

Barajul Valea Drăganului, cunoscut și sub numele de barajul Floroiu, se află în zona numită Valea Drăganului, la 70 de km de Cluj. Accesul se face din șoseaua principală DN1 pe la halta Valea Drăganului. Drumul până la baraj este bun, asfaltat și anul acesta în vară s-au mai făcut lucrări de întreținere pe el.

Barajul Floroiu este construit din beton în arc, de 120 m înălţime, cu dublă curbură. Are un volum total de 112 milioane metri cub şi o deschidere la coronament de 424 m. Este al doilea baraj ca mărime din ţară. Lacul de acumulare Drăgan are o suprafaţă de 293 hectare.

baraj valea draganului

Deși am mai fost pe aici, nu l-am fotografiat așa cum trebuie. Așa că într-o zi de weekend m-am pornit din Cluj în jurul amiezii pe un soare și o căldură mare. După 1 oră și ceva am ajuns în zona Valea Drăganului. Vremea nu mai părea să fie la fel, aveam deja nori de ploaie și temperatura a scăzut cu câteva grade bune. Nu a trecut mult și a început să plouă. Și cum după orice ploaie iese soarele, am așteptat în mașină cam 15 minute și ploaia s-a oprit. Era vremea perfectă de a fotografia peisajul ăsta. Recomand punctul de belvedere de sus, unde se află pilonul mare de beton. Cu grijă se poate urca sus pe el și de aici veți avea o priveliște extraordinară asupra barajului și peisajului ce-l înconjoară.

valea draganului

După ce ploaia s-a oprit, vremea a fost perfectă. Aburi se ridicau de pe păduri și în orice direcție te uitai era ceva de fotografiat. Așa că asta am făcut. Mai jos aveți câteva cadre pe care le-am făcut în acea zi. Vizitați și zona de galerie pentru mai multe poze.

 

vedere lac dragan

vedere baraj valea draganului

0 Comments

Leave a Comment

error: Copyright protected!