Piatra lui Dan – traseu de o zi la Tarnita

Razvan

UPDATE Iulie 2020: În ultima perioadă în zona lacului Tarnița s-au refăcut traseele și un nou traseu cu marcaj PUNCT GALBEN este în amenajare către Piatra lui Dan. O să fie mult mai ușor pe viitor de ajuns la locație.

Piatra lui Dan este un punct de reper foarte cunoscut în zona Tarnița, fiind locul de unde ai cea mai frumoasă vedere asupra lacului. Singura problemă este că nu există nici un traseu marcat până acolo. Singurul traseu marcat este spre Piatra lui Lucaci, traseu despre care am mai scris.

Am ajuns în sfârșit să merg la Piatra lui Dan și în continuare o să vă las câteva indicații despre cum puteți ajunge acolo. Traseul este unul destul de ușor. O singura porțiune a lui fiind mai solicitantă, dar care se parcurge fară dificultăți.

Cum se ajunge la Piatra lui Dan

Cel mai important punct de plecare pe care să-l aveți în vedere este barajul Tarnița. De aici va începe traseul și este locul unde vă puteți lăsa și mașina. Traseul către Piatra lui Dan este comun cu traseul către Piatra lui Lucaci și aveți de urmat marcajul PUNCT ROȘU.

Mergeți pe drumul din partea dreaptă a barajului, cel care e închis cu barieră. De aici se merge tot pe drum, marcajul punct roșu, până se ajunge la un podeț de beton si drumul continuă spre stânga. Aici ne vom despărți de drum si vom urca spre dreapta prin pădure. Până aici veți face în jur de 30-40 minute.

podet beton

După prima urcare veți avea o bifurcație la dreapta pe care trebuie să o urmați. Aici este partea de traseu care este mai dificilă. Această parte se parcurge în aproximativ 20 minute. De aici primul reper pe care o să-l întalniți este o poiana care se deschide în partea stângă.

De aici va trebui să țineți drumul spre dreapta (continuare celui care vine din poiana din stânga). Mergeți pe acest drum până când veți ajunge la o nouă bifucarție. Aici alegeți drumul din dreapta către Piatra lui Dan.

drum dreapta

Drumul va continua prin pădure după care veți ajunge din nou la o poiană foarte faină. Aici drumul este acoperit cu multă iarbă pe timp de vară. După ce veți traversa poiana ajungeți pe o potecă mai îngustă acoperită de mulți copaci. Odată ajunși aici veti observa la un moment dat o cărare care coboară în dreapta. După ce coborâți 2-3 minute pe aceasta cărare în fața voastră se va dezvălui priveliștea pe care o căutați. Ati ajuns la Piatra lui Dan.

piatra lui dan lacul tarnita
vedere piatra lui dan
piatra lui dan belvedere lac tarnita

11 Comments

Leave a Comment

 • Dan Tivadar
  11 June, 2020 at 13:12

  pentru detalii si trasee in format GPX puteti accesa si pagina de FB a locatiei https://www.facebook.com/piatraLuiDan

 • Raul Baldean
  9 July, 2020 at 09:08

  Am ajuns si eu intr-un final acolo. Misto locatia! O piatra mica pentru mine, o piatra mare pentru omenire… VIDEO: https://youtu.be/uV-OR-nxrns

  • Razvan
   13 July, 2020 at 17:45

   Salut Raul. Mă bucur că ți-a plăcut, într-adevăr e o piatră mică, dar cu o vedere superbă. Ți-am urmărit video-ul zilele trecute, înainte să-ți văd comentariul. Era intrat în spam și abia astăzi l-am văzut.

 • Cristian
  6 September, 2020 at 19:29

  Nu se numește Piatra lui Dan ci Piatra Corbilor! Va rog intrebati Salvamontul si oamenii din imprejurimi.

  • Razvan
   12 September, 2020 at 11:17

   Sincer nu am auzit-o sub denumirea asta și o știu ca Piatra lui Dan din totdeauna. Din ce îmi dau seama denumirea asta au inventat-o acum când au început marcarea traseului. Nu există informații despre Piatra Corbilor niciunde. Și te asigur că toată lumea o cunoaște ca fiind Piatra lui Dan.

 • Tictic
  23 October, 2020 at 18:40

  Am ajuns si noi la Piatra lui Luca si la piatra lui Dan ,dar Salvamontistii de la marcajele pe drumurile forestiere oare sunt zgargiti sa marcheze mai vizbil si mai bine traseul? La Piatralui Lucaci chiar am ametit de cap pana sa gasesc marcajele. Foarte neprofesionosti in marcajele turistice forestiere…la Baisoara la fel confuzie pe traseu.Probabil asa este in Romania….

  • Razvan
   23 October, 2020 at 18:44

   Într-adevăr marcajele lipsesc și deși s-a zis că au început să refacă marcajele pe ambele trasee, nu știu cănd o să le termine. Legat de alte trasee prin România, pe multe dintre ele marcajele lipsesc.

 • Porumb Lorina
  29 May, 2021 at 08:02

  Cat a durat in total traseul pana sus?

  • Razvan
   29 May, 2021 at 09:28

   Cred că se poate face traseul în maxim 1 h 30m. Depinde de pasul fiecăruia.

 • Cristina
  26 August, 2023 at 13:22

  S a făcut marcaj galben

  • Razvan
   26 August, 2023 at 22:17

   Când s-au refăcut marcajele am actualizat și eu în articol chiar la început. Marcajul este acum punct galben.

error: Copyright protected!