Fotografia de produs și viziunea mea asupra ei

Razvan

În articolul despre mine v-am zis câteva cuvinte despre fotografia de produs și cum o percep eu. Vreau să reiau puțin acest subiect și să vă explic ce este fotografia de produs și de ce eu aleg să o fac altfel.

Pentru mine acest tip de fotografie este ceva nou pentru că până în acest moment nu m-am gandit niciodată că vreau să fac așa ceva. Totul a pornit de la latura mea mai tech, să zic așa. Și fiindcă îmi plac toate gadgeturile și tot ce ține de tehnologie, am zis că pot să le îmbin. Am zis că pot să fotografiez lucruri în timp ce călătoresc și ies la fotografiat. Dar hai să o luăm de la început și să vedem ce este fotografia de produs.

Ce este fotografia de produs?

Fotografia de produs este o ramură care se desprinde din fotografie și are menirea de a prezenta cât mai atractiv și precis un produs. Un produs care arată bine, se vinde. Mai ales dacă ne gândim că foarte multe vânzări astăzi se întâmplă în mediul online. Aici dacă un produs nu este expus într-un mod cât mai plăcut și cât mai atractiv dispare nevoia de cumpărare. În fotografia de produs cel mai important element este lumina. În general acest tip de fotografie se face în studio unde ai la îndemână toate echipamentele necesare pentru a face o imagine să arate cum vrei tu. Ai lumina pe care o aranjezi cum vrei tu, ai cutia fotografică pentru ca produsul să iasă impecabil și multe echipamente. Tot ce vedeți astăzi pe magazinele online, în broșuri și mai știu eu, toate aceste fotografii sunt făcute în studio.

Aici este partea în care eu nu mă regăsesc când vine vorba de fotografia de produs. Nu-mi place toată munca asta din spate. Este foarte multă migală, atenție la lumini, umbre și unghiuri.

Cum aleg eu să fac fotografia de produs?

În continuare o să vă spun cum văd eu fotografia de produs, cum îmi place mie să o fac și de ce am ales acest stil. Totul are legatură cu faptul că îmi place mult mai mult pe afară decât înăuntru.

Fotografia de produs se mai poate face și în lumină naturală, fară prea multe echipamente adiționale. Ei bine, aceasta este partea care-mi place mie despre acest tip de fotografie. Este și modul pe care eu îl voi aborda. Și cel mai bun exemplu pentru a demonstra cum fac eu acest tip de fotografie este prin a vă arata primul produs din portofoliul meu.

bobo bird ceas lemn

Am vrut ca primul meu produs să fie un ceas pentru că îmi plac foarte mult și am o mică colecție. Îmi plac în special ceasurile sport. Dar pe acesta l-am ales deoarece este din lemn și se identifică foarte bine cu elementele din fotografia de peisaj pe care eu o practic.

Am ales modul acesta de a fotografia produsele pentru că pentru mine este mult mai ușor, eu fiind întotdeauna în contact cu elementele de afară. Și cred că acest stil este mult mai potrivit în ceea ce fac eu.

Dacă veți urmări tot albumul veți observa că nici una din fotografii nu se va potrivi pentru un magazin online sau pentru un catalog.


Concluzia este următoarea: fotografia de produs pe care eu aleg să o fac este diferită și are alt scop. Consider că fotografia mea se potrivește foarte bine în marketingul pe rețelele sociale, creșterea imaginii unui brand în social media și ajută la crearea de conținut.

Dacă sunteți în căutarea unui astfel de serviciu și vreți ca produsele voastre să primească un alt aspect vizual, atunci nu ezitați să mă contactați.

 

0 Comments

Leave a Comment

error: Copyright protected!